Uitslag Schijndelse Lange Afstands Kampioenschappen 14 februari 2011 in Schijndel

Maandag 14 februari werden in zwembad de Molen Hey de Schijndelse Lange Afstands Kampioenschappen gehouden. 28 leden doken daarbij het water in voor een afstand die ze normaal gesproken niet zo snel zwemmen.

De jongste zwemmer was de pas zesjarige Mathijs Schoones. Hij legde de 50 meter vrije slag af in een nieuw persoonlijk record. Voor Tijn Snelders, acht jaar, stond de 100 vrij op het programma. Hij zwom in één race pr’s op zowel de 50 als de 100 meter.

Bij de zwemmers van 10 tot en met 12 jaar kon er gekozen worden voor de 200 vrij, 200 wissel of 100 vlinder. Anouk van Os zwom op de 100 vlinder naar twee persoonlijke records: na 50 meter was ze ruim een seconde sneller dan haar beste tijd en op de 100 meter verbeterde ze haar pr met maar liefst tien seconden. Op de 200 vrij versloeg Valerie Messerschmidt Christy Schoones. Valerie zwom een uitstekend ingedeelde race en verbeterde haar persoonlijke toptijd met bijna negen seconden. Christy zwom deze afstand voor het eerst en wist maar liefst drie pr’s te zwemmen: op de 50, 100 én 200 meter. Bij de jongens ging de winst naar Jeffrey Voets. Hij verbeterde zijn pr na 50 meter met driekwart tel, na 100 meter was hij 4,5 seconde sneller dan ooit en na 200 meter was hij ruim tien seconden sneller dan zijn oude toptijd. Bas Bozelie eindigde als tweede. Hij verpulverde zijn pr’s, want na 100 meter was hij al 19 seconden sneller dan zijn oude pr. Aan het einde bleek hij veertig seconden sneller dan een jaar geleden. Pim de Crom en Wessel Verhoeven zwommen beiden voor het eerst de 200 meter wisselslag. Wessel had zelfs nog nooit de 50 vlinder gezwommen, dus zwom hij twee pr’s in één race. Pim zwom de 50 vlinder wel al eerder, en zwom dus enkel een pr op de wisselslag.

Alle andere zwemmers kozen uit de 400 vrij, 400 wissel of 200 vlinder. Op de 200 vlinder kwamen Aniek Pennings en Delane Lathouwers in actie. Beiden bleven boven hun persoonlijke records, maar Aniek zwom wel naar een nieuw clubrecord bij de meisjes jeugd. Op de 400 vrij waren er wel pr’s. Tom vd Loo was maar liefst een minuut en 5 seconden sneller dan een jaar geleden. Na 200 meter was hij al 29 seconden sneller dan toen. Ook zijn broertje Luc liet een grote progressie zien, met verbeteringen van 23 (na 200m) en 52 seconden (400m). Macs vd Doelen was twintig seconden sneller dan vorig jaar en ook Jeroen van Dinther was nog niet eerder zo snel. Na 400 meter was hij veertien seconden sneller dan een jaar geleden. Ook na 200 meter kwam er een nieuw pr. De laatste zwemmer op de 400 vrij, Jeroen Trimbach, bleef na een vlakke race iets boven zijn snelste tijd. Bij de dames zwom Isa vd Ven bijna 19 seconden sneller dan ooit. Esra Pennings was bijna een halve tel sneller dan haar oude pr. Zoë Hellings, Anouk van Lokven en Manissa vd Brand wisten zich net niet te verbeteren. Tot slot stond de 400 meter wisselslag op het programma. Dit is het zwaarste nummer in de zwemsport, en werd gezwommen door zeven leden van Neptunus ’58. Martijn Eickmans zwom deze afstand een jaar geleden voor het eerst, en was nu 34 seconden sneller dan toen. Roel vd Kleij zwom de 400 wissel voor het eerst in drie jaar weer en bleef iets boven zijn persoonlijke record. Lara vd Ven verbeterde haar één jaar oude pr met 4,5 seconde. Na de eerste 100 meter (vlinderslag) was ze ruim een seconde sneller dan haar oude persoonlijke toptijd. Shirley Voets zwom negen seconden sneller dan haar oude toptijd en verbeterde daarmee tevens haar eigen clubrecord. Ze bleef slechts twee seconden boven de limiet voor de Brabantse Lange Afstands Kampioenschappen. Anouk van Helvoirt zwom dit zware nummer voor het eerst, en dus kwam er voor haar een pr op de klokken. Ook Elke Schellekens zwom deze afstand voor het eerst, en maakte er een mooie strijd van met haar nicht Sandra, die de 400 wissel al vaker zwom. Zo’n 200 meter gingen de dames gelijk op, maar op de schoolslag wist Sandra het verschil te maken. Elke verbeterde haar pr op de 100 vlinder met 0.2 seconden. Sandra verbeterde haar pr op de 400 meter, stammend uit 2006, met 4,5 seconde. In totaal werden er deze avond maar liefst 34 persoonlijke records en 2 nieuwe clubrecords gezwommen.

Uitslagen

Totale uitslag

Tussentijden


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'